spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Costurile liniei de mare viteza Moscova-Kazan au fost actualizate la 18 miliarde de dolari

sapsanRZD a revizuit costurile liniei de mare viteza Moscova-Kazan la 1,2 trilioane de ruble (18 miliarde de dolari) de la estimarea initiala de 1 trilion de ruble (15 miliarde de dolari), raporteaza presa locala.
Prim-Vicepresedintele RZD, Alexander Misharin, a trimis o scrisoare Ministerului de Transport solicitand 643 de miliarde de ruble (9,6 miliarde de dolari) din partea Guvernului. Cererea intiala de finantare a fost de 505 miliarde de ruble (7.58 miliarde de dolari).
In Februarie, Ministrul Transportului, Maxim Sokolov, a anuntat ca lucrarile de constructie la linia Moscova-Kazan pot fi lansate in 2017.
Amintim ca in mai 2015, China si Rusia au semnat un memorandum de cooperare pentru constructia liniei de mare viteza.
Lungimea liniei de mare viteza este de 770 km, proiectat pentru o viteza maxima de 400 de kmph. In plus, Guvernul rus a aprobat in ianuarie programul licitatiei privind livrarea materialului rulant pentru linia de mare viteza Moscova-Kazan. Conform guvernului, licitatia ar trebui lansata in decembrie 2016. Conform programului, fabricarea materialului rulant va fi inaugurata in decembrie 2019, iar 70-80% din componente trebuie sa fi localizate (in Rusia).
Prim-Vicepresedintele RZD, Alexander Misharin, a declarat ca pentru inceput vor fi cumparate 29 de trenuri pentru acest proiect. Pe viitor, vor fi achizitionate si operate in Rusia pana la 100 de trenuri de mare viteza.

Ultimele Articole