duminică, mai 19, 2024
spot_img

UPDATE Șase cazuri de coronavirus la STB, confirmate. Precizările societății

Șase cazuri de coronavirus la STB, dintre care un șofer de autobuz și un vatman, au fost confirmate, transmite G4Media, care citează Digi24.

coronavirus la STB programul STB de Paști Se reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Pe de altă parte, 755 de persoane infectate cu COVID-19 au murit.

Coronavirus la STB. A pornit o anchetă a DSP

Cazurile au fost înregistrate de autobazele Ferentari, Alexandriei, Giurgiului și Uzina de Reparații „Atelierele Centrale” (URAC). Pe lângă aceștia, ar mai fi infectată și o persoană angajată în depoul Militari.

Cel mai probabil, infectarea a pornit din familii, cei confirmați cu coronavirus având relații de rudenie, informează Știrile PRO TV.

A fost pornită și o anchetă a DSP care se face în mod normal în astfel de situații.

UPDATE Oficial: istoricul cazurilor de coronavirus la STB

Începând cu data de 11 martie 2020 și până în prezent, șase angajați ai STB SA au fost depistați pozitiv la testul pentru virusul SARS COV 2, iar dintre aceștia unul este deja vindecat și se află în izolare, a precizat duminică dimineață STB, printr-un comunicat.

STB SA precizează că, în fiecare dintre cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spațiilor aferente locului de muncă, toți angajații fiind spitalizați, iar colegii cu care au intrat în contact au fost imediat izolați. Astfel, în total, 80 de salariați au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar șapte angajați, iar starea lor este stabilă.

Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 06.04.2020, fiind vorba de un angajat al Uzinei de Reparații, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o țară străină.

Alte două cazuri sunt doi șoferi – tată și fiu – de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13.04.2020, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars Cov 2 la data de 20.04.2020.

Al patrulea caz este un șofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16.04.2020, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soțul său. Cel de-al șaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie.

”STB SA este printre primele societăți comerciale care a luat măsuri ferme pentru reducerea riscului de contaminare atât în rândul călătorilor, cât și al salariaților, prin dezinfectarea vehiculelor cu substanțe care distrug virusurile, dar și a spațiilor de lucru și a stațiilor și mobilierului aferent pe care le are în administrare. Au fost achiziționate în regim de urgență atomizoare și materiale necesare pentru efectuarea dezinfecției în clădiri și mijloacele de transport în comun si materiale/ echipamente de protecție individuală pentru toți salariații. Permanent sunt aduse la cunoștința tuturor direcțiilor din STB SA, reglementările stabilite și ordonanțele militare emise, iar la nivelul STB SA răspândirea noului coronavirus este prevenită prin supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor și urmărirea contactelor. De la începutul lunii martie, STB SA prin Compartimentul Situații de Urgență, a luat primele măsuri de prevenire și informare permanentă a salariaților și a călătorilor, prin mijloacele de informare video și audio existente în mijloacele de transport în comun”, se mai arată în comunicatul dat publicității de STB.

Coronavirus la STB. Un sindicalist spune că angajații sunt speriați

La finele lunii martie, liderul Sindicatului Șoferilor din STB, Valer Ciobănescu, spunea la RFI că șoferii STB sunt speriați, pe fondul coronavirusului: ”În momentul de față, colegii sunt foarte stresați că nu li s-au asigurat de foarte mult timp și preventiv măștile de protecție, mănuși, nu avem încă dezinfectanți, suntem foarte expuși riscului de contaminare, precum și călătorii (…). În afara mănușilor pe care ni le-au dat ei acum, în ultimul moment, de vineri s-a început lucrul ăsta, acum ne regăsim într-o situație la fel de neplăcută și de stres”.

Liderul Sindicatului Șoferilor din STB declară că transportul în comun ar trebui închis în Capitală: ”În loc să sisteze transportul în comun definitiv, adică să-l stopeze pur și simplu, nu am mai da motiv nici călătorilor să mai urce, să meargă fără o țintă directă, doar așa, de dragul de a pleca de acasă ori cei care lucrează, să le asigure angajatorul transportul în comun”.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole