duminică, mai 12, 2024
spot_img

Coronavirus la MEVA Turnu Severin, fabrica de vagoane care a aparținut lui Cristian Burci

Un focar de coronavirus la MEVA Turnu Severin, fabrică de vagoane care a fost deținută de omul de afaceri Cristian Burci, a izbucnit recent.

coronavirus la MEVA Turnu Severin

Potrivit DSP Mehedinți, au fost înregistrate până în prezent 119 cazuri de îmbolnăvire, din care 57 înregistrate în ultimele 24 ore.

Societatea a fost închisă din data de 17 iulie, încă de la primele cinci cazuri pozitive înregistrate. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a dispus carantinarea la domiciliu pentru toți angajații, dar încă nu au fost primite rezultatele testelor nici pentru ei, nici pentru familiile acestora.

Coronavirus la MEVA Turnu Severin. Contacții au fost puși în carantină

De asemenea, s-a dispus carantină la domiciliu pentru toți contacții persoanelor pozitive, informează Mediafax.

Presa locală scrie că este vorba despre o fabrică de vagoane din Drobeta-Turnu Severin, cu aproximativ 500 de angajați. În județul Mehedinți, de la începutul epidemiei au fost testate 8.327 persoane, din care au fost 7.782 probe negative, 531 probe pozitive şi 14 probe în lucru.

De la Burci, la nemți și americani

Meva Drobeta-Turnu Severin, alături de Romvag Caracal și Astra Vagoane Arad (a nu se confunda cu Astra Vagoane Călători!) reprezintă industria românească de vagoane de marfă.

Cele trei fabrici au fost deținute de omul de afaceri Cristian Burci, care însă le-a vândut în 2012 către compania germană Astra Rail Management GmbH, pentru suma de 30 milioane de euro.

Apoi, pe 18 mai 2017, Greenbrier Companies Inc. (Statele Unite) și Astra Rail Management GmbH au anunțat că fuziunea planificată pentru înființarea Greenbrier-Astra Rail a primit toate aprobările solicitate de autoritățile europene antitrust relevante. Tranzacția de fuziune a avut o valoare de peste 60 milioane de euro.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole