Epidemia de coronavirus la Iași. Tramvaiele și autobuzele sunt verificate de polițiști

22 martie 2020

Pentru a ține sub control epidemia de coronavirus la Iași, autobuzele și tramvaiele din municipiu sunt verificate de polițiști, astfel încât numărul călătorilor să nu fie mai mare decât cel al locurilor pe scaune.

coronavirus la Iași

Anunțul a fost făcut duminică dimineață pe contul său de Facebook de primarul Iașiului, Mihai Chirica.

“Verificăm ca mijloacele de transport să respecte nivelul maxim de încărcare a acestora în condițiile actuale. (…) Rugămintea mea este să respectăm aceste restricții, să fim solidari cu cei care chiar au nevoie de transport, cei care muncesc la foc continuu – cadrele medicale și farmaciștii, cei care ne aprovizionează cu alimente, forțe de ordine și toți cei pentru care deplasarea este absolut obligatorie. Să le garantăm că fiind solidari cu ei, nu le aglomerăm mijloacele de transport și nu le punem viața in pericol. Vă rog respectați normele de igienă, nu părăsiți casele decât dacă e strict obligatoriu: urgențe medicale, aprovizionarea cu medicamente și hrană sau prezența la locul de muncă”, a scris Chirica pe rețeaua de socializare.

Coronavirus la Iași. Program redus de circulație pentru tramvaie și autobuze

Începând de miercuri, autobuzele și tramvaiele din Iași circulă doar în anumite intervale orare, restricțiile fiind decise de Primărie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara o serie de restricții de circulație care, chiar dacă au caracter de recomandare, trebuie considerate ca fiind „obligatorii”, după cum a precizat secretarul de stat Raed Arafat. Astfel, în intervalul orar 6,00-22,00, se „recomandă” ca deplasarea în afara locuinței să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă.

Ministrul a precizat, de asemenea, că trebuie evitată formarea de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună.