spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Coronavirus la Astaldi, pe tronsonul Gurasada-Simeria. Patru români și doi italieni, infectați

Șase cazuri de coronavirus la Astaldi au fost confirmate în județul Hunedoara, printre cei care sunt angrenați în proiectul de modernizare a tronsonului de cale ferată Gurasada-Simeria.

coronavirus la Astaldi preluarea Astaldi

Este vorba de patru români și doi italieni ce lucrează la birourile din județul Hunedoara. Potrivit unor surse citate de cotidianul hunedorean Servus, reprezentanții societății nu iau în calcul, deocamdată, sistarea activității în județ.

Coronavirus la Astaldi. DSP Hunedoara a dezinfectat birourile

Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara a început o anchetă epidemiologică în acest caz, iar birourile în care lucrau angajații au fost dezinfectate și nebulizate.

Asocierea FCC – Astaldi – Convensa este cea care a câștigat contractul pentru Tronsonul 3 de cale ferată Gurasada – Simeria din judeţul Hunedoara, în valoare de peste 2,63 miliarde de lei, fără TVA. În județul Hunedoara sunt active 230 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care doar 112 sunt internate.

Se modernizează calea ferată pe 41 km

Tronsonul de cale ferată Simeria – Gurasada, parte a Coridoului IV Pan European, are o lungime de 41 de kilometri și este modernizat de Asocierea de firme FCC – Astaldi – Contratas y Ventas.

Lucrările de modernizare au început în 2018 și au ca scop realizarea unei infrastructuri feroviare adecvate pentru trenuri care vor circula cu o viteză maximă de 160 de km/oră. Conform contractului, lucrările sunt programate pentru a fi încheiate în anul 2023. Reabilitarea tronsonului feroviar Simeria – Gurasada este parte a proiectului de modernizare a liniei duble de cale ferată Simeria –  Curtici – Frontieră, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Ultimele Articole