Se extinde focarul de coronavirus la AFER. Rată de infectare de aproape 3,5%

28 octombrie 2020

În ultima perioadă s-a extins focarul de coronavirus la AFER, iar rata de infectare a angajaților autorității a ajuns la aproape 3,5%.

coronavirus la AFER

Cel puțin 15 angajați ai Autorității Feroviare Române au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, în această situație fiind și unele pesoane din conducerea instituției, potrivit surselor Club Feroviar. Numărul salariaților AFER este de aproximativ 430 și, dacă facem un calcul simplu, rezultă o rată de infectare în rândul acrstora de peste 3,4%.

Mai mult, un salariat de sex feminin este în momentul de față la Terapie Intensivă, necesitând intubare. Din respect pentru viața personală a celor infectați, Club Feroviar nu le va publica numele și nici funcțiile pe care le ocupă în cadrul AFER.

Coronavirus la AFER. Un inspector de stat a decedat

În urmă cu zece zile a avut loc și un deces la AFER, după cum a relatat Club Feroviar la vremea respectivă.

După ce se externase din spital, unde se luptase cu noul coronavirus, inspectorul de stat Viorel Mihai s-a stins din cauza unei bacterii cu care s-a infectat în unitatea medicală. Fiul său a postat un mesaj emoționant pe Facebook, în care face apel la toți cei care neagă existența noului coronavirus să ia în serios pandemia și să respecte toate măsurile de protecție.

”Tatăl meu a murit azi, la vârsta de 60 de ani-mult prea devreme dacă mă întrebi pe mine. Viorel Mihai era la doar 2 luni distanță de pensionare și câștigase un loc în consiliul local, așa că lucrurile mergeau în sus în toate. Totul a venit ca un mare șoc, chiar dacă în ultimele zile, lucrurile nu au fost deloc bine. Tocmai ieșise din spital după ce s-a luptat cu Corona în ultimele săptămâni și se îndrepta spre o recuperare lentă. Din păcate, în acest timp, s-a infectat cu o bacterie care s-a dovedit a fi prea mult pentru corpul său pentru a continua să lupte. Tot ce vreau să spun este că COVID nu este fake news, nu este <doar o gripă>, nu este o conspirație, nu este un truc pentru a-ți lua așa-zisele libertăți (sublin. ns.). Ai grijă de oamenii din jurul tău – încetează să crezi că știi mai bine și fii rezonabil. Nu voi declara că am fost mereu foarte atent, așa că ar trebui să fiu primul care îmi urmează propriile sfaturi. Să porți o mască în jurul oamenilor, să te speli pe mâini și să întârzii vacanța binemeritată – nu te va ucide. Ignoranța îi va ucide pe alții”, a scris Vlad Mihai pe rețeaua de socializare.

CITEȘTE și Focare nedeclarate de coronavirus la CFR Călători și CFR Marfă. Conducerea ține mizeria sub preș