spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Coronavirus în Ucraina. Primarul Vitali Kliciko restricționează circulația tramvaielor în Kiev

Primarul orașului Kiev, Vitali Kliciko, fost campion WBC la categoria supergrea, a restricționat transportul public din oraș, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de coronavirus în Ucraina.

coronavirus în Ucraina

Măsura intră în vigoare luni și face parte dintr-un set de măsuri dure în lupta împotriva coronavirusului.

Începând de luni, 23 martie, transportul public din Kiev va fi disponibil doar pentru personalul medical, pompieri, poliţişti, angajaţii serviciilor de utilităţi, personalul farmaciilor şi cel al magazinelor alimentare. „Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului, va trebui să adoptăm măsuri eficiente pentru a limita contactul social din oraşul nostru. Din acest motiv, începând de luni transportul public al capitalei va fi disponibil doar pentru personalul medical, pompieri, poliţişti, angajaţii serviciilor de utilităţi, personalul farmaciilor şi cel al magazinelor alimentare”, a spus Vitali Kliciko.

Aceasta nu este singura măsură adoptată de Klitschko, informează HotNews. Edilul a închis şcolile şi toate magazinele cu excepţia celor alimentare, farmaciilor, staţiilor de alimentare şi băncilor.

Coronavirus în Ucraina. Și circulația trenurilor a fost suspendată

Ucraina a luat măsuri dure pentru stăvilirea epidemiei de coronavirus. Operatorul feroviar de pasageri Ukrzalizniţa a introdus restricții privind funcționarea stațiilor de cale ferată de pe întreg teritoriul ţării, care au fost închise începând cu data de 18 martie.

Potrivit companiei, măsura respectivă a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului, informează postul național de radio din Ucraina. „Din 18 martie 2020, de la ora 12:00, se impun restricții în ceea ce priveşte vizitarea gărilor, pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus. Astfel, toate stațiile de cale ferată vor fi închise pentru vizitatori” – se arată în comunicat. Funcționează doar casele de bilete pentru returnarea tichetelor de călătorie şi restituirea contravalorii acestora, însă în gări nu vor avea voie să intre mai mult de zece persoane simultan.

Tot începând cu 18 martie 2020, circulaţia metroului din oraşele ucrainene Kiev, Harkov şi Dnipro a fost oprită, iar în mijloacele de transport în comun de suprafaţă nu mai au voie voie să urce mai mult de zece călători. De asemenea, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, autorităţile ucrainene au decis suspendarea circulaţiei trenurilor şi autobuzelor pe rutele interrurbane şi interregionale.

În Ucraina au fost confirmate 47 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Ultimele Articole