vineri, mai 3, 2024
spot_img

Corina Crețu: Magistrala V a avut întârzieri „inexplicabile”. „Sper să se respecte termenul iunie”

Europarlamentarul Corina Crețu speră că în iunie 2020 să fie deschisă circulația de Magistrala V de metrou Drumul Taberei – Eroilor, termen care – speră ea –  nu va fi o „simplă promisiune electorală”.  

Într-o postare pusă marți pe pagina sa de socializare Corina Crețu reamintește că a aprobat finanțarea pe proiect „încă din 2017” și că acesta a avut întârzieri inexplicabile. Fostul comisar european pe dezvoltare regională mărturisește că a copilărit in cartierul Drumul Taberei și că speră ca proiectul sa fie încheiat in iunie. Redăm postarea sa:

Sunt bucuroasă să aflu că, în sfârșit, proiectul liniei 5 a Metroului din București, Drumul Tabere (de la Râul Doamnei la stația Eroilor) – un proiect de suflet pentru mine – se va finaliza în vara acestui an.
Recunosc, însă, că e o fericire doar pe jumătate împlinită pentru că, din păcate, acest lucru se întâmplă la ani de zile distanță de momentul în care cartierul în care am copilărit a primit banii europeni necesari pentru acest proiect.

Încă din 2017 (!) am aprobat suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală – o investiție pe care am considerat-o (nu doar eu, ci toți locuitorii Bucureștiului și mai ales locuitorii acestei zone) absolut vitală pentru Capitală, cu precădere pentru cartierul Drumul Taberei.

Am menționat încă de atunci că efectele pozitive ale acestui proiect sunt dincolo de orice îndoială: îmbunătățirea vieții locuitorilor prin creșterea calității aerului din oraş, a turismului, precum și beneficii certe pentru companiile locale. Dar e și un semn de respect pentru cei care aleg să locuiască în această parte a Bucureștiului, pentru cei care trăiesc sau lucrează aici, plătesc taxe și vor condiții de viață decente, la nivelul unei capitale europene.

Iată că la aproape trei ani distanță de momentul la care am aprobat această finanțare, cu întârzieri inexplicabile, după ce bucureștenii au îndurat un trafic infernal (conform studiilor, în medie zece zile pierdute în trafic, pe an, de către conducătorii auto ai Capitalei), aflăm că în sfârșit această linie de metrou va fi funcțională.
Sper să nu fie o simplă promisiune electorală, iar în iunie să vedem efectiv cum acest proiect prinde viață. Vă doresc o zi frumoasă tuturor!” (D.C.)

 

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole