spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

CFR SA a lansat licitația pentru legătura feroviară dintre Coridorul IV și Cluj-Napoca

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat miercuri dimineața licitaţia deschisă pentru legătura feroviară dintre Coridorul IV și Cluj-Napoca.

Coridorul IV și Cluj Napoca

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coșlariu-Cluj Napoca, pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coșlariu-Cluj Napoca, în lungime de aproximativ 99 km, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, economic și operațional pentru modernizarea tronsonului feroviar, ținând cont de conformarea în relația cu standardele europene și cerințele de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești, a precizat gestionarul infrastructurii feroviare din România.


OTF de călători în fiecare județ


Legătura feroviară dintre Coridorul IV și Cluj-Napoca, finanțată de Comisia Europeană

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate, precum și îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice:

  • creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune;
  • creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști;
  • creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional;
  • îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.


Valoarea estimată a contractului este de 52.329.361,16 lei, echivalentul a aproximativ 10,7 milioane de euro, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85%, din finanțare externă nerambursabilă, acordată CNCF CFR SA conform Acordului de Finanţare nr. INEA/CEF/TRAN/N2019/2091833/22.10.2020, respectiv 15% finanțare națională, alocată de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 29 martie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole