spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Coridorul feroviar de marfa Amber a fost infiintat

Ministerul Dezvoltarii Nationale din Ungaria a anuntat stabilirea coridorului feroviar de marfa denumit “Amber”, statele implicate in acest proiect semnand acordul de infiintare a autoritatii de management a coridorului.
Noul coridor incepe din partea de nord a Varsoviei, catre granita dintre Polonia si Belarus si se extinde spre sud, spre portul Koper (Slovenia) si apoi catre granita dintre Ungaria si Serbia. Coridorul va conecta importante centre industriale din Ungaria si terminale intermodale in regiunea Adriatica si Balcanica.
Coridorul va juca un rol important in tranzitul marfurilor din Estul Indepartat catre portul Koper si porturile din Atena, fiind livrate catre Europa si utilizand relelele feroviare europene.
In 2016, Ministrii de Transport din Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia au semnat o Scrisoare de Intentie, trimisa Comisiei Europeane, in vederea stabilirii coridorului feroviar de marfa Nr. 11, denumit Amber Rail.
Acesta va conecta Polonia, Slovacia, Ungaria si Slovenia si va contribui la completarea retelei feroviare de marfa la nivelul Uniunii Europene. Principalele noduri feroviare ce fac parte din noua ruta sunt: Koper – Ljubljana –/Zalaszentiván – Sopron/Csorna –/(granita dintre Ungaria si Serbia) – Kelebia – Budapesta –/ Komárom – Leopoldov/Rajka – Bratislava – Žilina – Katowice/Cracovia – Varsovia/Łuków – Terespol – (granita dintre Polonia si Belarus).

Ultimele Articole