spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Olanda faciliteaza testarea trenurilor automatizate

ProRail, administratorul de infrastructura feroviara din Olanda, intentioneza sa asigure o serie de facilitati de testare a sistemelor de operare automata a trenurilor (ATO). „In calitatea sa de administrator de infrastructura care sprijina proiectele actuale de dezvoltare, ProRail va investi in organizarea activitatilor relevante si va asigura testarea trenurilor echipate cu sisteme ATO”, a precizat Alfons Schaafsma, consilier pentru Inovare si Dezvoltare in cadrul ProRail.

Pe masura ce laboratoarele de testare pentru autoturismele automate se extind in Olanda, ProRail incearca sa ofere facilitati similare pentru trenurile automatizate.  Cum construirea unei infrastructuri feroviare doar in acest scop nu este realista, prin urmare, ProRail a identificat cateva linii de cale ferata existente, unde testarile nu ar provoca nici o perturbare a traficului.

„Betuweroute este cea mai realista optiune pentru o astfel  de testare. Datorita lucrarilor de constructie in curs de desfasurare pe partea germana a acestei conexiuni, linia nu este utilizata la capacitatea sa maxima. Exista momente in care traficul este limitat. In plus, sistemul de semnalizare (ERTMS) este compatibil cu tehnologia automata de operare a trenurilor”, adauga Alfons Schaafsma.

„Din acelasi motiv tehnic, linia Hanzelijn, intre Lelystad si Zwolle este considerata o posibila ruta de testare a trenurilor, deoarece aceasta linie este echipata si cu sistemul european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS). Mai mult, provincia nordica Groningen, unde este situata linia Hanzelijn, doreste sa ofere oportunitati de testare”, a explicat Schaafsma.

Betuweroute este o linie dedicata transportului feroviar de marfa, construita in 2007 si echipata cu sistemul ERTMS, cu scopul de a transfera traficul de marfa de la transportul rutier catre cel feroviar.  

Ultimele Articole