Copenhaga va semna, in 2018, contracte de peste 400 milioane euro

Hovedstadens Letbane, compania responsabila de proiectul liniei light rail din Copenhaga, a anuntat ca intentioneaza sa semneze trei contracte cu grupul Aarsleff in vederea derularii primei etape a proiectului de transport urban. Contractele se ridica la valoarea de 3,06 miliarde coroane daneze (411 milioane euro).

Primele doua contracte vor fi semnate cu Per Aarsleff, parte a aceluiasi grup si se refera la lucrarile de constructie a unei sectiuni in lungime de 12 kilometri pe ruta Vallensbæk-Brøndby-Glostrup, precum si o alta sectiune, de 5,7 kilometri, in Lyngby. Valoarea estimata pentru aceste doua contracte este de 1,16 miliarde coroane daneze (156 milioane euro).

Cel de-al treilea contract cuprinde sistemele si aparatele de cale precum si furnizarea materialului rulant. Acest contract va fi semnat cu un consortiu format din Aarsleff Rail, Siemens Germania si Siemens Danemarca. Valoarea contractului este estimata la 1,9 miliarde coroane daneze (255 milioane euro).

Semnarea contractelor va avea loc in primul trimestru din 2018; tot atunci vor demara si lucrarile de constructie, insa, in primii doi ani, acestea vor fi alcatuite in cea mai mare parte din lucrari preliminare si de proiectare. Autoritatile estimeaza ca toate cele trei contracte vor fi finalizate pana la mijlocul anului 2023.