Copenhaga: prima sectiune a S-Bane cu sistem de semnalizare nou a fost pusa in functiune

25 martie 2016

Copenhagen-S-BanePrima sectiune cu sistem de semnalizare nou a Copenhaga S-Bane a fost pusa in functiune. Noua liniede 25 de km leaga periferia Hillerod in nord de Jaegersborg la est de capitala si va fi utilizata de mai bine de 70,000 de navetisti in fiecare zi.
In prezent, Siemens echipeaza intreaga retea feroviara dubla de calatori S-Bane cu Sistemul de Control al Trenurilor bazat pe Comunicatii. Proiectul este impartit in 6 etape. Sectiunile ramase vor fi puse in functiune in urmatorii ani. Odata cu deschiderea intregii retele, 84 de trenuri pe ora vor calatori pe reteaua principala, echivalentul a peste 100 de milioane de calatori pe an.
„Inlocuirea sistemului de semnalizare existent – cu sectiuni care au peste 60 de ani vechime – va creste semnificativ capacitatea si fiabilitatea. S-Bane va deveni o optiune mai atractiva pentru calatori, iar transportul privat va fi redus. In acelasi timp, sistemele de ultima generatie vor reduce consumul de energie”, a declarat Jochen Eickholt, directorul executiv al diviziei de mobilitate a Siemens.