spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Copaci prăbușiți pe calea ferată între Crivina și Brazi. Traficul feroviar s-a reluat

Din cauza unor copaci prăbușiți pe calea ferată, miercuri seara traficul feroviar este oprit între stațiile Crivina și Brazi (între București și Ploiești).

UPDATE Traficul feroviar s-a reluat pe ambele fire

Traficul feroviar a fost redeschis și pe firul I, între Crivina și Brazi. Cele trei trenuri – IR 1755, R 3007, R5007 – oprite în linie curentă au fost reînscrise în circulație. Începând cu ora 21.15, circulația trenurilor pe segmentul Crivina – Brazi se desfășoară în condiții normale de trafic, pe ambele fire.

UPDATE Circulația feroviară Crivina-Brazi, reluată pe firul II

Traficul feroviar a fost reluat pe firul II, șapte trenuri de călători fiind reînscrise în circulație. Se acționează în continuare pentru reparații la linia de contact, de pe firul I, unde staționează cele trei trenuri de călători – IR 1755, R 3007, R 5007 – oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul  feroviar este oprit temporar între stațiile Crivina și Brazi, pe ambele sensuri de circulație, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată.

Din primele informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, copacii prăbușiți pe calea ferată au fost tăiați de o firmă care desfășura lucrări de defrișare în zonă. Pentru remedierea defecțiuniilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact, se acționează cu două drezine pantograf pe ambele fire de circulație.

Copaci prăbușiți pe calea ferată. Zece trenuri sunt afectate

Până la finalizarea intervențiilor, patru trenuri de călători au fost oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi, iar alte șase garnituri staționează temporar în gările adiacente.

Trenuri oprite în linie curentă, între Crivina și Brazi:

IR 1755 București Nord – Suceava

R 3007 București Nord – Brașov

R 5007 București Nord – Buzău

IR 1574 Galați – București Nord

Trenuri staționate în gările Crivina, Periș și Buftea:

15003 București Nord – Nehoiașu

IR 1551 București Nord – Ploiești Sud

472-1 București Nord – Curtici

16089 Mangalia – București – Brașov

16035 București Nord – Brașov

R 3009 București – Brașov

”Menționăm faptul că personalul feroviar de specialitate acționează deja la fața locului pentru înlocuirea firului de contact, rupt de copacii prabușiți, dar și pentru înlocuirea componentelor avariate, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Ultimele Articole