spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Ceferiștii lucrează la îndepărtarea a zeci de copaci căzuți pe calea ferată

Angajații Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lucrează joi după amiază la îndepărtarea a zeci de copaci căzuți pe calea ferată, pe mai multe secții de circulație.

Personalul de intervenții acționează în continuare cu utilaje și drezine pantograf pe distanța Silhoasa – Larion – Grădinița – Coșna pentru tăierea și îndepărtarea a peste 75 de arbori prăbușiți în cursul nopții trecute de pe versanți. În momentul prăbușirii, copacii au rupt linia de contact și au blocat calea ferată. Până la finalizarea operațiunilor de intervenție pe această distanță, Regionala CF Iași asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe relația Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud, a anunțat CFR SA.

Se îndepărtează copaci căzuți pe calea ferată și în vestul țării

Lucrări pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică, cauzate tot de arbori prăbușiți pe calea ferată, sunt în desfășurare și între stațiile Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov) și Topolovăț – Recaș (Regionala CF Timișoara), unde personalul de specialitate intervine pentru înlocuirea firului de contact rupt și a elementelor avariate.

În ceea ce privește secțiile de cale ferată Lacul Sărat – Traian Sat și Buzău – Făurei (Regionala CF Galați) trenurile circulă în condiții normale pe firul II, pentru că pe firul I sunt în desfășurare intervențiile pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică.

De la ora 13.00, pe Magistrala București – Constanța trenurile circulă cu locomotive electrice. Până atunci, s-a circulat cu tracțiune diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt înregistrate și la această oră în partea de sud-est a țării. Între stațiile Slobozia Veche și Urziceni, din cauza zăpezii viscolite, trenurile circulă cu plug antemergător.

”Vă asigurăm totodată că personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și transmite periodic informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele de cale ferată unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo”, se precizează în comunicatul CFR SA.

Ultimele Articole