spot_img
luni, ianuarie 24, 2022
spot_img

UPDATE Circulație feroviară oprită pe Magistrala 100. Copaci căzuți pe calea ferată

Din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată, circulația feroviară este întreruptă luni seara pe Magistrala 100.

UPDATE Începând cu ora 22:14 s-a reluat circulația în condiții de siguranță cu locomotivă diesel peste zona afectată. Întârzierile estimate ale trenurilor se situează între 90 și 250 de minute, a anunțat CFR Călători.

UPDATE CFR Călători a transmis că la ora 21,30 staționează cinci trenuri din care două sunt IR și trei R, cu întârzieri cuprinse între 90 și 250 de minute.

Ca urmare căderilor de copaci, în această seară pe segmentul feroviar Filiași-Gura Motrului cauzate de condițiile meteo nefavorabile, este întreruptă temporar circulația trenurilor și alimentarea cu energie electrică a linei de contact, afectând circulația unor trenuri în trafic intern și internațional. Trenurile își vor relua mersul în condiții de siguranță imediat ce echipele feroviare speciale finalizează intervenția și se va asigura posibilitatea reluării circulației în primă etapă cu locomotive diesel în zona afectată, a transmis Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Copaci căzuți pe calea ferată. CFR Călători a pus la dispoziție locomotive diesel

În zonele unde este necesar, CFR Călători a pus operativ la dispoziția CFR SA locomotivele diesel necesare pentru deblocarea circulației.

”CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță. Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară şi la telefon 021/9521”, semai arată în comunicatul ministerului.

CFR Călători le va oferi pasagerilor din trenuri apă sau produse preambalate, după caz, în prima stație mare unde această activitate se poate desfășura, au precizat, la rândul lor, reprezentanții operatorului feroviar de stat, într-un comunicat.

Patru trenuri staționează în gări

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de meteo nefavorabile pe rețeaua feroviară din partea de sud a țării, pe raza Regionalei CF Craiova, unde personalul feroviar acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată, și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

Personalul de intervenții acționează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în stația Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracțiune diesel. Intervențiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulației în condiții normale de trafic, pe acest segment feroviar.

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că patru trenuri de călători – IR 349, IR 73, R 9508 și R 9015 – staționează temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electriçă și căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulație, pe firul II, cu tracțiune diesel.

Ultimele Articole