luni, mai 13, 2024
spot_img

Coordonatorul PNRR a plecat în concediu, deși documentul e încă în avizare la Bruxelles

Coordonatorul PNRR, Nicolae Toderaș, a plecat în concediu la câteva zile după ce premierul Florin Cîțu a cerut expres ca, până la aprobarea finală a PNRR, niciun funcționar implicat în gestionarea Planului Național de Redresare și Reziliență să nu-și ia liber, informează Newsweek România.

Coordonatorul PNRR

”Avem un mesaj foarte clar pentru toţi cei care lucrează la PNRR – şi aici mă refer la funcţionarii din administraţia publică. Trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. (…) Este responsabilitatea noastră şi a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea, trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare, mare atenţie. Dacă, cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observaţii de către un funcţionar sau oricine, la orice nivel din administraţia publică, vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană sau acele persoane pleacă acasă. Nu ne jucăm cu aşa ceva, trebuie să luaţi în considerare toate observaţiile, răspundem cu celeritate, răspundem imediat şi facem un PNRR bun. Deci, nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR. (…) Trebuie să luăm aceşti bani, sunt bani de care avem nevoie să ne dezvoltăm”, a declarat premierul Florin Cîţu vineri, 11 iunie.

Coordonatorul PNRR nesocotește ”ordinele” lui Florin Cîțu

Luni, 14 iunie, la nici trei zile de la această cerere a premierului, Nicolae Toderaș, coordonatorul cu rol tehnic al PNRR, a plecat în concediu. O săptămână.

Contactat de Newsweek România, Toderaș a confirmat că este în concediu. Declarația lui a fost următoarea: „Mie mi s-a aprobat concediul săptămâna trecută. Domnul premier nu… nu știu cine sunteți!”.

Apoi, Nicolae Toderaș a închis telefonul și nu a mai răspuns niciunui apel. Toderaș a fost numit de către ministrul Cristian Ghinea coordonator cu rol tehnic al PNRR pe 18 ianuarie 2021.

CITEȘTE și Investițiile feroviare din PNRR: trenuri cu hidrogen și modernizări de linii. LISTA completă

PNRR include o importantă componentă destinată investițiilor în domeniul feroviar – infrastructură și material rulant. Recent, Comisia Europeană a trimis un set de observații pe marginea documentului transmis la Bruxelles de autoritățile române. Multe dintre acestea vizau și partea feroviară, așa cum a scris AICI Club Feroviar. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole