spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Cooperarea feroviară Elveția-Maroc se intensifică. Declarație de intenție semnată în tren

Cooperarea feroviară Elveția-Maroc se va intensifica. Consilierul federal elvețian Simonetta Sommaruga și ministrul marocan al Transporturilor Abdelkader Amara au semnat vineri o declarație de intenție în acest sens.

cooperarea feroviară Elveția-Maroc
FOTO KEYSTONE/ALEXANDRA WEY

Semnarea documentului a avut loc cu prilejul unei călătorii cu trenul spre Erstfeld, relatează site-ul elvețian Bluewin.

Marocul își dezvoltă rfețeaua sa feroviară de mare viteză. Pe de altă parte, Elveția are o mare experiență în planificarea, finanțare și construcția de infrastructuri de transport, precizează Departamentul Federal al Transporturilor (DETEC) din Elveția, într-un comunicat dat publicității după întâlnirea dintre cei doi oficiali. Nu în ultimul rând, companiile elvețiene sunt lideri în construcția de tuneluri.

Cooperarea feroviară Elveția-Maroc. Planurile ambițioase din Maghreb

”Tunelul Saint-Gothard demonstrează acest lucru: avem o vastă experiență în domeniul marilor poriecte de transport. Sunt încântată să pot intensifica schimburile cu Marocul!”, a scris Sommaruga pe contul său de Twitter.

Joi, delegația marocană a vizitat tunelul de la Ceneri. Pe coasta nord-africană, o primă linie feroviară de mare viteză între Tanger și Casablanca a fost inaugurată în 2018, reducând astfel timpul de parcurs de la cinci la doar două ore.

Pentru orizonul anului 2040, Marocul are în plan să prelungească această linie până la Marrakech et Agadir și să construiască o alta între Rabat și Oujda.

Ultimele Articole