luni, mai 6, 2024
spot_img

VIDEO Convoi feroviar de tancuri americane Abrams, pe rețeaua CFR

Un convoi feroviar de tancuri americane Abrams a circulat în aceste zile pe rețeaua căilor ferate române, fiind surprinse de internauți la Năsăud și la Oradea.

Trenul cu tancuri a fost observat în cursul săptămânii staționând puțină vreme în gara orașului Năsăud, informează site-ul local Mesager 24. Este vorba de o o garnitură feroviară ce venea din zona Moldovei și se îndrepta spre Oradea, pentru a părăsi apoi România pe la punctul de trecere a frontierei feroviar Valea lui Mihai.

Pe platformele garniturii se aflau mai mult de zece tancuri americane de tip Abrams, coloana fiind completată de două vagoane pentru transportul militar. Oprită în gara din Năsăud pentru a permite trecerea unui tren de marfă dinspre Salva, coloana militară a făcut senzație printre localnicii care se aflau în acel moment în zonă.

Ulterior, garnitura a fost surprinsă în gara din Oradea de o utilizatoare de Facebook, care a postat o imagine pe rețeaua de socializare.Convoi feroviar de tancuri și în zona de sud

Nu este prima garnitură cu tancuri care a tranzitat România în ultima perioadă. Club Feroviar a relatat recent că două transporturi militare pe calea ferată au avut loc pornind din estul țării, pentru exercițiul Justice Sword 22.08.

„Militari şi echipamente militare din cadrul Brigăzii 282 Blindate <Unirea Principatelor>, din garnizoanele Focşani, Brăila şi Galaţi, se vor deplasa, în perioada 8-14 martie 2022, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan din judeţul Galaţi pentru a participa la activităţi de instruire, în cadrul exerciţiului Justice Sword 22.08”, au anunţat la vremea respectivă oficialii Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole