joi, iunie 1, 2023
spot_img

Convenție de parteneriat ONCF-DB pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare în Maroc

O convenție de parteneriat ONCF-DB a fost semnată la Berlin, în scopul întăririi colaborării dintre cele două companii feroviare, pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare în Maroc.

Semnată de directorul general al ONCF (Office national des chemins de fer), Mohamed Rabie Khlie, pe de o parte, și de directorul pentru Afaceri Internaționale al Deutsche Bahn, Niko Warbanoff, această convenție vizează dezvoltarea infrastructurii marocane prin îmbunătățirea performanței și a capacității prin reînnoirea rețelei existente și construcția de noi linii pentru transportul urban, regional și de lungă distanță, inclusiv linii de mare viteză. De asemenea, documentul semnat are ca obiective dezvoltarea infrastructurilor feroviare ca soluție de mobilitate durabilă și prietenoasă cu mediul, încurajarea unui transfer modal durabil către calea ferată pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon și pentru a se conforma normelor internaționale în domeniu. Totodată, sunt vizate servicii de consultanță și inginerie.

Convenție de parteneriat ONCF-DB, semnată în prezența miniștrilor din cele două țări

Convenția a fost semnată în prezența ministrului Transporturilor și Logisticii din Maroc, Mohamed Abdeljalil, și a ministrului federal german al Digitalizării și Transporturilor, Volker Wissing, în marja unui workshop pe tema mobilității organizat în comun de autoritățile din cele două țări. Documentul prevede în același timp disponibilitatea și fiabilitatea materialului rulant, digitalizarea și transformarea digitală, punerea în valoare a patrimoniului din stațiile feroviare și din afara lor, dar și perfecționarea sistemului de management.

Cele două părți speră astfel să beneficieze de încredere reciprocă și de o cooperare tehnică întărită în continuarea dezvoltării viitoare a sistemelor lor feroviare și își declară interesul comun pentru o cooperare strânsă și durabilă în diferitele domenii ale sectorului feroviar, pentru a-și pune în valoare experiențele și competențele, în scopul de a-și ameliora performanțele.

Ultimele Articole