spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

S-au descoperit noi conturi secrete ale lui Juan Carlos. Fostul rege, acuzat de mită la calea ferată

Parchetul spaniol anticorupție a descoperit noi conturi secrete ale lui Juan Carlos, fostul suveran acuzat de luare de mită pentru un tronson feroviar.

conturi secrete ale lui Juan Carlos

Scandalurile care-l vizează pe fostul rege Juan Carlos, aflat în exil la Abu Dhabi din august, continuă să facă valuri în Spania. Relaţiile fostului monarh cu Arabia Saudită se află, de asemenea, în vizorul justiţiei spaniole.

Site-ul iberic ElDiario.es, preluat de News.ro, dezvăluie că parchetul anticorupţie a descoperit că Juan Carlos deţinea câteva milioane de euro într-un cont ”ascuns” pe Insula Jersey.

Carduri de credit pentru noile conturi secrete ale lui Juan Carlos

Potrivit ziarului spaniol, fostul monarh şi familia sa deţin carduri de credit ale unor conturi secrete. Unele dintre aceste carduri de credit au fost folosite după abdicarea sa, în 2014, pe când nu mai beneficia de imunitatea de şef al statului.

Ziarul publică o imagine polemică din 1998 în care fostul rege se afla într-o  vizită privată în Kazahstan. În această imagine, Juan Carlos este surprins în timp ce primeşte de la fostul preşedinte Nursultan Nazarbaiev o haină din piele de leopard al zăpezilor, o specie protejată.

Mita pentru calea ferată ar fi fost încasată în 2011

Justiţia se interesează, de asemenea, de comisioane pe care Juan Carlos le-ar fi încasat ca intermediar în atribuirea către un consorțiu spaniol al lucrărilor de construcție a unei linii feroviare de mare viteză în Arabia Saudită.

La începutul lunii iunie, procurorul Curţii Supreme a Spaniei a deschis o anchetă cu privire la construcţia liniei ferate pentru trenul de mare viteză AVE care face legătura între oraşele Medina şi Mecca. Contractul a fost câştigat de companii spaniole, iar anchetatorii au indicii potrivit cărora una dintre persoanele implicate în posibile iregularităţi ar putea fi Regele Emerit Juan Carlos.

Ultimele Articole