spot_img
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
spot_img

Guvernul de la Londra preia controlul transportului feroviar din Marea Britanie

Guvernul de la Londra a anunţat luni că va prelua controlul transportului feroviar din Marea Britanie, pentru a evita falimentul operatorilor privaţi, după o prăbușire cu 70% a numărului de pasageri din cauza pandemiei de coronavirus.

controlul transportului feroviar din Marea Britanie se scumpesc biletele de tren

Ministerul Transporturilor a informat că va suspenda contractele încheiate cu operatorii privaţi care îşi împart exploatarea reţelelor feroviare din Marea Britanie. Pentru o perioadă de cel puţin şase luni, Guvernul britanic va prelua asupra sa toate costurile şi veniturile asociate cu exploatarea liniilor feroviare.

Trenurile continuă să circule, după ce Guvernul preia controlul transportului feroviar din Marea Britanie

Operatorii feroviari privaţi vor continua să ofere servicii de transport în schimbul unui mic comision plătit de Guvern.

Graţie acestei măsuri, trenurile din Marea Britanie vor continua să circule, chiar dacă cu o frecvenţă mai redusă, ceea ce le va permite angajaţilor să ajungă la muncă în timpul crizei, reducând perturbările la adresa economiei. Guvernul de la Londra a subliniat că dacă nu ar fi intervenit ar fi existat consecinţe grave.

„Lăsarea operatorilor să intre în insolvenţă ar fi provocat perturbări mult mai grave pasagerilor şi costuri mai mari pentru contribuabili”, a informat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. La rândul lor, companiile britanice de transport Go-Ahead, FirstGroup şi Stagecoach au anunţat că nu mai pot face previziuni cu privire la profiturile lor în acest an, în condiţiile în care populaţia a încetat să mai călătorească cu trenurile şi autobuzele.

Pe fondul propagării coronavirusului, Guvernul de la Londra a ordonat în ultimele zile închiderea şcolilor, pub-urilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor şi sălilor de sport. În paralel, a adoptat măsuri pentru a ajuta salariaţii şi companiile, de exemplu prin plata salariilor şi amânarea plăţii TVA, amintește Agerpres.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole