spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Controlorii STB, sub acoperire. Cum verificați dacă nu sunt escroci puși pe luat bani

Controlorii STB nu vor mai purta deja celebrele veste albastre cu însemnele ”CONTROL – STB SA”, pentru ca activitatea lor să fie mai eficientă.

Societatea de Transport București a anunțat luni că, în conformitate cu obligațiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu TPBI, a înființat Biroul de Supracontrol pentru eficientizarea activității de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public.

În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre inscripționate. Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control, precizează STB.Ce acte trebuie să alba asupra lor controlorii STB

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

– Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu).

– Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru.

– Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

STB precizează că fără cardul de identitate controlorii legitimații călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul.

„Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate. Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruiți ca la momentul controlului să prezinte legitimația de serviciu (cardul de operator) și delegația de control”, se mai arată în comunicatul STB.

Ultimele Articole