vineri, mai 17, 2024
spot_img

Controlor de tren, achitat după ce a luat o șpagă de 7 lei. Inițial, femeia fusese condamnată

După mai bine de șapte ani de cercetare și anchete, o femeie, controlor de tren, acuzată că a luat șpagă 7 lei, a fost achitată de Curtea de Apel Constanța.

controlor de tren Contractele de servicii publice naveta cu trenul

Inițial, ea fusese condamnată în luna iunie a anului trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat mită suma de 7 lei.

În august 2012, doi investigatori sub acoperire au urcat în trenul Medgidia – Fetești și i-au oferit femeii controlor 3 lei, respectiv 4 lei. Controlorul a luat banii și nu le-a oferit bilete celor doi călători frauduloși. În urma acțiunii, procurorii au început urmărirea penală pe numele femeii și au trimis-o în judecată în noiembrie 2018, relatează site-ul Constanța de Azi.

Controlor de tren, condamnat cu suspendare

În iunie 2019, la șapte ani de la trimiterea dosarului în instanță, judecătorii Tribunalului Constanța au condamnat-o pe femeie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu contra intereselor publice.

Judecătorii au arătat în motivare că „în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu de personal de tren în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., cu știință, nu a îndeplinit actele de serviciu privind luarea măsurilor legale referitoare la călătorul fraudulos, investigatorul C. S., depistat în trenul R 8344, prin aceasta cauzând o pagubă patrimoniului societății naționale respective în cuantum de 11,00 lei, constând în prețul legitimației de călătorie pe ruta respectivă Medgidia – Fetești și obținând pentru investigatorul călător fraudulos avantajul patrimonial privind neplata costului călătoriei respective”.

Femeia a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis joi să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole