spot_img
miercuri, decembrie 1, 2021
spot_img

Polițiștii de la Transporturi au făcut controale la trecerile de cale ferată. Ce amenzi au dat

Polițiștii de la Transporturi au făcut controale la trecerile de cale ferată în cadrul unei acțiuni la nivel național pentru prevenirea accidentelor.

În cadrul acțiunii care a avut loc vineri, 15 octombrie, s-au desfășurat activități în zona a 175 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind depistate două persoane urmărite.

Astfel, au fost verificate 844 de vehicule, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 128.225 de lei, dintre care 231 de sancțiuni la regimul rutier. Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere, retrase șapte certificate de înmatriculare și cinci seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.Controale la trecerile de cale ferată. Mașină fără ITP și camion cu lemne

Iată și două exemple date de oamenii legii, în comunicatul dat publicității.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu la trecerea la nivel cu calea ferată, din zona portului Drobeta-Turnu Severin, au depistat o persoană de 39 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, având inspecția tehnică periodică expirată, înmatricularea auto suspendată și fără a avea asigurarea obligatorie RCA. În cauză s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare și a celor două plăcuțe de înmatriculare, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.610 lei.

Tot vineri, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Vrancea, care se aflau la trecerea la nivel cu DN 2L, din zona localităţii Tişiţa, au depistat o autoutilitară care transporta material lemnos (cherestea), în baza unui aviz de însoţire, pentru 5,06 metri cubi de cherestea. În urma cubării materialului lemnos transportat, s-a constatat că există o diferenţă de 1,08 mc de cherestea, în plus faţă de volumul menţionat în avizul de însoţire. A fost sancţionat conducătorul auto, cu amendă de 1.000 de lei și a fost confiscat surplusul de 1,08 mc de cherestea.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole