spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Poliția și Jandarmeria au făcut controale la metrou. Câte amenzi s-au dat

Poliția și Jandarmeria au făcut controale la metrou în cursul zilei de joi, echipajele fiind însoțite de prefectul Capitalei, Georgiana-Alexandra Văcaru.

Ea a fost prezentă, de dimineață, în stațiile de metrou Piața Unirii  și Piața Romană, alături de echipele mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie). Astfel, în contextul general al adoptării unor măsuri de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS COV 2, au fost verificate stațiile de metrou și 149 de trenuri de metrou.

Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale (patru amenzi și 81 de avertismente) din care 80 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 282 de persoane au fost legitimate și consiliate cu privire la respectarea măsurilor de protecție.Controale la metrou și la AFI Palace Cotroceni

Totodată, în cadrul verificării pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatori economici, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în colaborare cu inspectori de la ITM și reprezentanți ai IGSU au acționat în Complexul AFI Palace Cotroceni, ocazie cu care au legitimat 60 de persoane, 12 societăți comerciale au fost verificate și s-au realizat alte șase verificări conform prevederilor Legii  nr. 319/2006. Au fost aplicate opt sancțiuni  (avertismente) prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Acțiunile de verificare a respectării prevederilor actelor normative  în domeniul stării de alertă s-au desfășurat alături de  activități cu caracter informativ – preventiv cu privire la respectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectul Capitalei a dispus reprezentanților Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Direcției Generale de Jandarmerie a Municipilui București intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Ultimele Articole