spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

VIDEO Poliția și Jandarmeria fac controale la metrou, pentru a se asigura că pasagerii poartă măști

Poliția Capitalei și Jandarmeria fac marți controale la metrou, pentru a se asigura că pasagerii poartă măști de protecție.

controale la metrou

”Poliția Capitalei, împreună cu Jandarmeria acționează la intrările în stațiile de metrou, în zona căilor de acces, peroane și garnituri de tren, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Zilnic sunt verificate peste 1.000 de mijloace de transport în comun, atât de suprafață, cât și de subteran”, a trasmis marți dimineață Poliția Capitalei, într-un mesaj însoțit de filmarea alăturată.

Controale la metrou, după ce Capitala a intrat în scenariul roșu

Marţi au intrat în vigoare noi restricţii în Capitală. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că masca de protecţie este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, că unităţile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării, respectiv în scenariul roşu, şi că toate activităţile desfăşurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Bucureştenii au primit mesaje RO Alert după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. ”Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (Covid-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! ŞCOLILE îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dvs. sau a celor din jur” – este mesajul primit de bucureşteni pe telefoanele mobile.

Măsura de a recurge la noi controale la metrou a fost luată ca urmare a faptului că în ultima perioadă au fost tot mai dese încălcările normelor de protecție în mijloacele de transport în comun, mulți pasageri refuzând să poarte măștile în mod corect.

Ultimele Articole