spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO Poliția face controale la metrou, pentru a se asigura că pasagerii poartă măști

Polițiștii au început controale la metrou în acest week-end, pentru a se asigura că pasagerii poartă măști de protecție și a preveni astfel răspândirea infectărilor cu noul coronavirus.

controale la metrou

Acțiunea survine la două zile după ce reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază de la metrou, precum şi reprezentanţii Metrorex au avut o întâlnire privind preîntâmpinarea infectării cu Covid în cursul transportului cu metroul.

Controale la metrou, făcute de 24 de polițiști și 12 echipe mixte Poliție/Jandarmerie

Astfel, s-a convenit că se va acționa zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte Poliție/Jandarmerie, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancțiuni zilnice. Totodată, având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi.

În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile. Cu prilejul aceleiași întâlniri, s-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional Metrorex – Poliția Metrou, respectiv firme de pază – Metrorex și firme de pază – Poliția Metrou.

Ultimele Articole