spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

Controale în tramvaie, troleibuze și autobuze la STB. Oamenii sunt îndemnați să poarte măști

Echipe mixte, formate din polițiști locali și controlori ai STB, fac în aceste zile controale în tramvaie, troleibuze și autobuze, pentru a vedea dacă oamenii au măști și dacă le poartă corect.

controale în tramvaie

Deocamdată, acțiunea are doar caracter preventiv, iar cei care nu respectă regulile sunt avertizați verbal de către membrii echipelor de control. De săptămâna viitoare, însă, se vor da și amenzi pentru nerespectarea regulilor.

”Amenzile sunt mari. Când urcați în transportul în comun, purtați masca. Și corespunzător, pe nas.” – este ceea ce le spune polițistul local oamenilor din autobuz, cărora le oferă și măști.

Controale în tramvaie. Directorul STB cere distanțare

Călătorii trebuie să respecte și regulile de distanțare socială în mijlocul de transport în comun. ”Noi am încercat si le-am spus prevederile legale, nu putem urca în fiecare autobuz să îi îndepărătm, mai ales la ore de vârf. Noi avem o flotă foarte mare, de exemplu, când nu sunt ore de vârf, avem autobuze goale aproape, dar le-am lăsat în trafic ca oamenii să nu urce în primul venit, pentru că în cinci minute vine altul. Nu putem să îi oprim să nu urce, îi rugăm însă să nu stea foarte aproape”, a declarat directorul general al Societății de Transport București, Alexandru Hazem Kansou, citat de Digi24.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole