joi, iunie 1, 2023
spot_img

Controale ale poliției privind traversarea căii ferate

Poliţia Română a derulat în primele zile ale lunii septembrie acţiunea „Rail Action Day – Active Shield”, organizată simultan în toate țările europene cu scopul de a asigura securitatea traversărilor de cale ferată.

sinucidere pe calea ferată

Activităţile i-au avut în vedere în special pe călătorii care traversează calea ferată prin loc interzis.

Acțiunile de verificare au avut loc în perioada 2 – 8 septembrie. În șapte zile,  peste 700 de polițiști din cadrul secțiilor regionale de poliție transporturi au acționat în zona a 547 de treceri la nivel cu calea ferată, verificând peste 700 persoane și 900 de vehicule, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române. Au fost sancționate contravențional 11 persoane care au traversat calea ferată prin locuri interzise.

Au fost testați pentru detectarea consumului de alcool 64 de mecanici de locomotivă și 83 de alte persoane cu atribuții pe linie de siguranță feroviară.

În timpul patrulărilor în stațiile de cale ferată, polițiștii au informat călătorii cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea legii din domeniul transportului feroviar și la zona de siguranță feroviară.

De asemenea, au fost desfășurate alte 113 activități și instruiri ale personalului C.F.R.. Împreună cu lucrători ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, polițiștii au efectuat și 10 controale vizând transporturile feroviare de mărfuri periculoase.

Acţiunea, de tip „Rail Action Day – Active Shield” a avut scopul de a preveni accidentele rutiere la nivel cu calea ferată, fiind vizați în special pietonii, și s-a desfășurat concomitent și în celelalte țări europene.

„Rail Action Day – Active Shield” este un concept al RAILPOL – Reţeaua forţelor de poliţie cu atribuţii în transporturile feroviare din ţările Uniunii Europene.

Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, a fost afiliată, în anul 2007, la organizaţia profesională RAILPOL.

România, sub media UE la capitolul siguranță feroviară

Un studiu realizat la începutul acestui an de către organizația neguvernamentală britanică RSSB indica faptul că situația siguranței feroviare din România nu este roză. În pofida vitezelor mici de circulație ale trenurilor de călători și de marfă, sectorul feroviar din România nu este printre cele mai sigure din UE, arăta un studiu al RSSB. România a apărut menționată de două ori în document. La capitolul „treceri de cale ferată” România are 2,1 incidente la o mie de kilometri de cale ferată, peste media UE de 1,35. Poziția de top este deținută de Slovacia cu 4,7 incidente, iar cea mai bună situație este întâlnită în Irlanda, unde sunt doar 0,1 incidente.

Ultimele Articole