luni, mai 20, 2024
spot_img

Noi contre Dăncilă-Iohannis pe tema comisarului european pentru Transporturi. ”Nu a fost încă respins”

Când apele păreau să se fi liniștit, au apărut noi contre Dăncilă-Iohannis pe tema comisarului european pentru Transporturi pe care trebuie să-l desemneze România.

contre Dăncilă-Iohannis scandal Iohannis-Dăncilă

Premierul demis Viorica Dăncilă spune că „nu a fost încă respins comisarul european” și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a sunat la Comisia Europeană și a încercat să împiedice numirea lui Victor Negrescu.

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a declarat joi la Oradea Viorica Dăncilă.

Noi contre Dăncilă-Iohannis. ”Președintele a sunat la Comisie”

Premierul demis l-a acuzat pe președintele Iohannis că încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european: „Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”.

Declarațiile au loc la o zi după ce Comisia a transmis că „există îndoieli serioase” că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de Guvernul român „în mod legitim”, întrucât acesta nu s-a coordonat cu șeful statului. CE apreciază că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că „oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României”.

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene anunțau încă de marți seară că Ursula von der Leyen a primit noua propunere a Guvernului român pentru postul de comisar european și că, în mod evident, aceasta nu este susținută de președintele României.

Premierul demis Viorica Dăncilă a trimis marți la Bruxelles o nouă propunere a Guvernului pentru funcția de comisar european – fostul ministru pentru Afaceri Europene Victor Negrescu. Este a treia propunere de comisar european trimisă de Viorica Dăncilă, primele două – respinse – fiind Rovana Plumb și Dan Nica.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole