spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Contratimp. Germania, transportul cărbunelui prioritar pe calea ferată. România își închide liniile de cărbune

Guvernul german va acorda prioritate transportului feroviar de mărfuri esențiale pentru producția de energie. Măsura, care va viza mai ales transportul de cărbune, va fi în vigoare timp de 6 luni. Spre deosebire de România, în care liniile de transport ale cărbunelui din complexurile energetice sunt închise.

Ministerul Federal al Economiei și Ministerul Federal al Transporturilor au elaborat un proiect de ordonanță legală pentru a face față crizei energetice care a lovit țara, potrivit traficmedia.ro. Produse precum uleiul mineral, gazul, cărbunele și transformatoarele vor avea prioritate la transportul feroviar. Decizia legală își găsește legitimarea în legea privind securitatea energetică, publicată în aprilie anul trecut, care oferă guvernului posibilitatea de a acționa rapid în caz de urgență.

Planul guvernului este de a condiționa cât mai puțin posibil traficul feroviar, încercând să nu afecteze transportul pasagerilor. Cu toate acestea, ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a subliniat că mai multe rute feroviare germane sunt deja supraîncărcate și congestionate.

DB Netz, divizia de rețele feroviare a operatorului feroviar Deutsche Bahn, a început deja procesul de prioritizare a transportului de materiale energetice. Una dintre problemele semnalate de ministere este aceea că, din cauza necesității unei capacități mai mari, ar putea deveni necesară utilizarea unor vagoane care nu îndeplinesc standardele de protecție împotriva zgomotului.

Ultimele Articole