spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Regionala Brașov va semna contractul pentru podul Budila. Nu au fost depuse contestații

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA va semna peste câteva zile contractul pentru podul Budila din judeţul Braşov, iar circulaţia feroviară pe ruta Braşov-Întorsura Buzăului ar putea fi reluată peste aproximativ un an.

contractul pentru podul Budila reconstrucția Podului Budila licitația pentru podul Budila Legea bugetului pe 2020 podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

Linia este închisă din vara lui 2018, atunci când Podul de la Budila s-a prăbuşit la inundaţii.

Contractul pentru refacerea podului de la Budila va fi semnat cu o asociere de firme româneşti, Confer Group – Construcţii Feroviare, pentru suma de 25 milioane de lei, după ce a expirat termenul legal de 10 zile pentru depurea de contestaţii.

Regionala Brașov a CFR SA are deja proiectul tehnic realizat, iar termenul pentru refacerea Podului peste râul Târlung de la Budila este de nouă luni, precizează administratorul reţelei feroviare.

Contractul pentru podul Budila, finanțat de la bugetul de stat

”Sursa de finanţare pentru lucrările de Reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare albie este asigurată din fonduri de la bugetul de stat, iar durata contractului va fi de 9 luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Oferta financiară a Asocierii SC Confer Group SRL – SC Construcții Feroviare drumuri Poduri SRL și SC RADARIA SRL, subcontractant declarat, a fost de 24.592.816,3 lei fără TVA (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preț)”, arată CFR SA.

La prăbuşirea podului, pe acest traseu circulau trenurile operatorului privat Regiotrans )acum Regio Călători), după închiderea liniei călătorii fiind obligaţi să folosească transportul rutier. Linia 403 Braşov-Întorsura Buzăului (județul Covasna), cu o lungime de 36 de kilometri, a fost construită în perioada interbelică, iar pe traseu este cel mai lung tunel feroviar din ţară: 4.369 de metri. (A.B.)

Ultimele Articole