marți, aprilie 16, 2024
spot_img

Contractul Liniei 2 de tramvai din Casablanca acordat unei companii turce

Casablanca tramvai_indexCompania turca Yapi Merkezi a castigat contractul Liniei 2 de tramvai din Casablanca. Yapi Merkezi a participat deja la realizarea primei linii intre 2010 si 2013. Acordarea acestui contract in valoare de 83 de milioane de euro vine in urma cererii de oferte lansate de Casa-Transport, autoritatea publica responsabila cu infrastructura, la inceputul lui 2016. Ceilalti patru candidati au fost un grup turc Makyol, doua grupuri marocane si anume Colas Rail – Colas Morocco – GTR, pe de-o parte si General Society Work – TSO (NGE) pe de alta parte si grupul Somafel – Seprob.
„Durata estimata a constructiei liniei T2 din Casablanca este de 29 de luni si ar trebui sa inceapa in 2018. Aceasta include 14,633 de metri de linii de tramvai cu 20 de statii, prin 25 de intersectii”, a declarat Directorul Transportului Municipal din Casablanca, Muhammed Burahim. Aceasta a doua linie de tramvai este ruta est-vestica si este o continuare a primei linii de tramvai din Casablanca, T1. Pe cea de-a doua linie, la fel ca și pe prima, vor circula tramvaie Citadis, produse de Alstom, conform acordului dintre guvernele marocan si cel francez.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole