Contractul de finantare pentru sectiunea Apata-Cata a fost semnat

10 noiembrie 2016

linieAdministratorul de infrastructura feroviara din Romania, CFR SA, si Comisia Europeana au semnat contractul de finantare in valoare de 440 mil euro pentru modernizarea sectiunii Apata-Cata, componenta a proiectului de reabilitare a liniei Brasov-Sighisoara (Coridorul Rin – Dunare).
Modernizarea liniei in lungime de 28,44 km va contribui la atingerea obiectivului de promovare a mobilitatii durabile pe sectiunea Frontiera Ungara – Curtici – Arad – Simeria – Sighisoara – Brasov.
Valoarea cheltuielilor eligibile aferente întregului proiectul este de 538,3 mil euro, din care 440 mil euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile acordata de Comisia Europeana prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Cofinantarea va fi asigurata de la bugetul de stat, respectiv 98,3 mil euro pentru perioada 2016-2020 si 167,57 mil euro pentru perioada 2021-2023.
“Prin semnarea acestui contract de finantare, CFR SA si-a asigurat sursa de finanţare in vederea lansarii procedurii de achizitie a lucrarilor aferente tronsonului Apata – Cata si astfel se continua programul de modernizare a infrastructurii feroviare pe ramura nordica a Coridorului IV feroviar, cuprinsa intre Curtici – Brasov – Constanta ”, a declarat Marius Chiper, director general al CFR SA.