sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Contractul Alstom cu ARF consolidează poziția producătorului pe piața EMU

Alături de contractele din Italia și Danemarca, cel cu ARF, semnat în România, consolidează poziția producătorului Alstom pe piața EMU, spune Brahim Soua, șeful portofoliului de trenuri regionale Alstom.

Potrivit site-ului alstom.com, acesta a explicat de ce trenurile regionale Coradia de la Alstom sunt atât de populare în Europa și modul în care portofoliul larg de produse al companiei se adaptează la cerințele în evoluție ale operatorilor regionali pentru tehnologii alternative de tracțiune și o mai mare automatizare.

„Există două motive majore pentru care trenurile noastre regionale Coradia ies în evidență; Primul este că avem o acoperire largă a pieței, iar acest lucru se poate observa prin succesele noastre recente în mai multe țări europene, din Spania la Norvegia. Al doilea motiv este că optimizăm costul total de proprietate (TCO). Nu este vorba doar de prețul de vânzare, există și costuri de energie și costuri de întreținere care se alimentează în costul total de proprietate. Aceste două motive fac portofoliul nostru suficient de puternic pentru a câștiga contracte în toată Europa”, a spus el, potrivit site-ului menționat.

Contractul Alstom cu ARF îi consolidează poziția

„Cu contractul Coradia Stream Pop în Italia și contractele cu ARF în România și cu DSB în Danemarca, ne consolidăm poziția puternică în EMU-uri single-deck”, a spus Soua.

În ultimii cinci ani, piața regională a valorat aproximativ 9 miliarde de euro pe an și se estimează că va crește cu 1 sau 2% pe an în următorii cinci ani. În mod obișnuit, 45% din piață este alcătuită din trenuri UEM cu un singur etaj, 35% trenuri UEM de mare capacitate și trenuri cu două etaje și 20% trenuri XMU cu emisii directe zero.Alstom este în prezent lider de piață pe acest segment și suntem într-o poziție bună pentru a ne menține ca lider. Nu există nicio îndoială că vom continua să producem atât trenuri cu un singur etaj, cât și trenuri de mare capacitate, deoarece viitorul ambelor piețe este foarte luminos, a mai spus Soua.

Potrivit acestuia, compania vrea să facă progrese și către trenuri autonome, „avem deja trenuri fără mecanic în rețelele de metrou, de exemplu”, afirmă el. 

Alstom intenționează să avanseze în ceea ce privește soluțiile complet fără emisii. „Vom continua să le îmbunătățim ca parte a ofertei noastre pentru tracțiune alternativă. De asemenea, ne vom concentra pe o mobilitate mai sănătoasă și pe crearea unei experiențe și mai bune pentru pasageri în următorii ani. Alstom a dezvoltat cu succes diferite soluții alimentate cu hidrogen pentru trenuri regionale, de exemplu Coradia Stream Hydrogen pentru Italia și Coradia iLint. Soluția noastră de tracțiune cu hidrogen poate fi astfel adaptată la mai multe modele de tren diferite, dar avem și alte opțiuni cu emisii directe zero, cum ar fi tracțiunea cu baterie”, a menționat Soua.

Compania are un contract cu Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS) din Germania pentru 11 Coradia Continental BEMU. Alstom continuă dezvoltarea pentru a crea soluții bi-mode electrice-hidrogen.Lucrăm la trenuri autonome, cu două programe de cercetare și dezvoltare în curs, unul în Franța și unul în Germania. Avem, de asemenea, mai multe contracte de trenuri în derulare, cum ar fi trenul Omneo cu SNCF și CFL în Luxemburg și Baden-Württemberg în Germania pentru trenurile de mare capacitate Coradia Stream. Sunt deja la ceea ce numim GoA2, primul nivel al trenului autonom, așa că au un mecanic la bord, dar o mare parte a operațiunii este automatizată, de exemplu pornirea și oprirea trenului. Viitorul este 100% autonom, sau GoA4, și la asta lucrăm în programele noastre de cercetare și dezvoltare. Atingerea nivelului 4 înseamnă asigurarea modului automat pentru închiderea ușii, funcționarea în caz de întrerupere și nivelul corect de siguranță pentru a evita orice posibilitate de producere a accidentelor. Aceasta implică instalarea de camere precum și a senzorilor și gestionarea și interpretarea acestor date”, spune el.

Ultimele Articole