spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Contractorul celei de-a doua etape a Gold Coast Light Rail a fost selectat

gold coastGuvernul din Queensland a anuntat ca a ales CPB Contractors (fostul Leighton Contractors Pty Ltd) pentru proiectarea si constructia unei extensii de 7,3 km la timp pentru Jocurile Gold Coast 2018 Commonwealth.
Etapa a doua va conecta sistemul de metrou usor existent la statia Gold Coast University Hospital de statia feroviara Helensvale. Aliniamentul propus foloseste eficient coridoarele feroviare si rutiere existente, noua linie trecand prin apropierea Smith Street Motorway, Gold Coast Rail Line si coridorului de transport interregional.
Proiectul costa 420 de milioane de dolari australieni (321 de milioane de dolari). Guvernul din Queensland va investi 270 de milioane de dolari australieni (206,4 de milioane de dolari). Guvernul australian va aloca 98 de milioane de dolari australieni, iar consiliul orasului Gold Coast va aloca 55 de milioane de dolari australieni.
Contractorul preferat a fost ales in urma unui proces de evaluare riguros, luand in calcul cea mai buna oferta financiara si faptul ca lucrarile de constructie vor fi terminate pana la inceputul lui 2018 pentru a se asigura ca tramvaiele si sistemul de transport public integrat sunt operationale la timp pentru Jocurile Gold Coast 2018 Commonwealth.
Etapa a doua va consta in crearea unei legaturi intre Brisbane si Gold Coast care va putea sa transporte 3.000 de calatori pe ora.
Dupa finalizarea primei etape a Gold Coast Light Rail, transportul public a crescut cu 25%, tramvaiele transportand mai bine de 10 milioane de calatori pana in prezent. In prezent, tramvaiele transporta peste 20,000 de calatori zilnic.

Ultimele Articole