vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Contract pentru linia 4.2 de tramvai din Florența, în valoare de 50 de milioane de euro

Unui consorțiu din care face parte compania Alstom i s-a atribuit un contract în valoare de 50 de milioane de euro pentru linia 4.2 de tramvai din Florența, nordul Italiei.

Contractul atribuit de municipalitatea din Florența vizează construcția de cale de rulare, catenară, substații de tracțiune și sistem de iluminat pentru linia 4.2 a sistemului de tramvai al orașului, cu o opțiune pentru linia 4.1, a anunțat Alstom printr-un comunicat.

Licitația a fost atribuită unui consorțiu de companii compus din CMB, Alstom, Hitachi Rail și ComNet și acoperă operațiuni care se întind pe o distanță de 5,3 kilometri (11 stații) a liniei 4.2 Campi Bisenzio-Piagge. Linia 4.2 va conecta gara Le Piagge de San Donnino și de acolo de centrul orașului Campi Bisenzio.

11 km de linie de tramvai din Florența, modernizați

”Suntem încântați să putem contribui la intensificarea sistemului de transport din Florența prin construirea a peste 11 kilometri de linie de tramvai, în plus față de ceea ce s-a realizat deja pentru Linia 2. Prin semnarea acestui nou contract, ne întărim expertiza în furnizarea de soluții inovatoare pentru transportul public local, din nou recunoscută”, a declarat Michele Viale, manager al Alstom în Italia, președinte și CEO al Alstom Ferroviaria.

Contractul include o opțiune pentru al doilea lot, care va acoperi cei 6,3 kilometri ai Liniei 4.1 Piagge-Leopolda (13 stații) și va lega Linia 4.2 cu centrul orașului.

Proiectul este finanțat din fondurile Planului Național de Recuperare și Reziliență al Italiei. Lucrările vor fi realizate de echipa System & Infrastructure din Roma, iar componentele pentru tracțiunea electrică vor fi proiectate și furnizate de șantierul Alstom din Valmadrera, Lecco.

Ultimele Articole