spot_img
joi, martie 23, 2023
spot_img

Contract pentru întreținerea căilor ferate în Port Constanța

CN APM SA Constanța a atribuit un contract de aproximativ un milion de lei pentru întreținerea căilor ferate din incintă în acest an. Contractul a fost atribuit companiei Euro Construct SA.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA  – CN APM SA a atribuit, prin procedura simplificată, contractul privind serviciile de întreținere a liniilor de cale ferată din Portul Constanța către compania Euro Construct SA.

Potrivit datelor oficiale, valoarea contractului este de 1.059.938,3 lei, fără TVA, suma echivalând cu 214.423,5110 euro, potrivit ziuaconstanta.ro.

Se arată în anunțul de atribuire că titlul contractului este reprezentat de „Servicii de întreţinere linii cf, aparate de cale şi saboţi de deraiere în Portul Constanţa“, acesta fiind semnat pentru o perioadă de 12 luni.

„CN APM SA Constanța deține un număr de 41,36 km cale ferată și 92 aparate de cale în administrarea Serviciului Patrimoniu Sector CF, care necesită servicii de întreținere“, se arată în descrierea contractului.Astfel, „conform instrucțiilor CFR pentru linii de cale ferată este obligatorie efectuarea de verificări, revizii și a unor servicii minime de întreținere“.

În acest sens, „pentru menținerea în parametrii tehnici de funcționare au fost prevăzute următoarele tipuri de servicii: înlocuiri traverse, înlocuire șină, înlocuire dale de beton, înlocuire eclise, completare cu piatră spartă, buraj, tragere la tipar, curățare vegetație și deszăpezire aparate de cale, etc“.

„CN APM SA Constanța deține un număr de 41,36 km cale ferată și 92 aparate de cale în administrarea Serviciului Patrimoniu Sector CF, care necesită servicii de întreținere“, se arată în descrierea contractului.

Firma Euro Construct e parte a unui grup mai larg care mai include Euroest și Tehnotrans Feroviar (reparații și modernizări material rulant), Eurofer Trans (organizator de transporturi feroviare)

Ultimele Articole