Contract gigantic primit de Hitachi la Washington

18 martie 2021
Firmei  Hitachi Rail Washington, LLC. („Hitachi Rail”) i-a fost atribuit un contract în valoare de până la 2,2 miliarde de dolari cu Autoritatea de tranzit a zonei metropolitane din Washington („Metro”) pentru proiectarea și construirea a 256 de vehicule din seria 8000. Vehiculele vor fi fabricate în Statele Unite.
sursa foto mainichi.jp
Contractul include o opțiune pentru realizarea a până la 800 de unități. Printre principalii furnizori de transport public din țară, sistemul feroviar din zonă acoperă 118 mile combinate, cu șase linii feroviare, 91 de stații și aproximativ 1.292 de vagoane. Mai mult de jumătate din locurile de muncă din regiune se află pe o rază de jumătate de kilometru de stațiile de metrou.
„Investiția în vagoanele din seria 8000 reprezintă o investiție în transport sigur și fiabil pentru clienții metroului și o investiție în regiunea pe care o deservim contribuind la economia locală”, spune Paul J. Wiedefeld, director general al rețelei de transport cu metroul.
„Noile vagoane feroviare din seria 8000 sunt proiectate pentru a fi mai ușoare, mai sigure și mai eficiente din punct de vedere energetic, cu o tehnologie îmbunătățită de frânare regenerativă, îmbunătățiri ale sistemului de ventilație, camere de înaltă definiție și cerințe stricte de securitate cibernetică pentru a spori securitatea.


Metro și Hitachi Rail își împărtășesc angajamentul față de sustenabilitate și acest lucru este aplicabil pentru noul model. Noile vehicule vor îmbunătăți și mai mult experiența la bord a clienților cu mai multe ecrane digitale și informații în timp real, hărți dinamice, prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor personale și prinderi suplimentare în interior. “Suntem onorați să ajutăm Metro să își îndeplinească nevoile de mobilitate, oferind soluții inovatoare clienților și îmbunătățind experiența pasagerilor”, afirmă și Andrew Barr, director executiv, Hitachi Rail Group. (D.C.)