Polonia a semnat noi contracte pentru modernizarea Liniei 7

Administratorul infrastructurii feroviare din Polonia, PKP PLK, a ales compania Budimex pentru modernizarea a doua sectiuni ale Liniei 7 care leaga Varsovia si Dorohusk de granita ucraineana. Cele doua contracte se ridica la suma de 986 de milioane de zloti (233 de milioane de euro).
Modernizarea primei sectiuni, care are o lungime de 51,7 km, se intinde din Pilawa catre Dęblin si va fi finalizata in 22 de luni. Budimex va instala sine si linii de contact noi, va crea un sistem de control si va construi si moderniza 38 de structuri, inclusiv poduri, pasarele, pasaje subterane, tuneluri si canalizari. De asemenea, va construi peroane noi, adaptate persoanelor cu mobilitate redusa, si cladiri pentru managementul traficului feroviar si intretinerea caii.
Pentru sectiunea Otwock – Pilawa, cu o lungime de 30 de km, alaturi de Budimex va participa si Ferrovial Agroman. Cele doua companii vor moderniza 74 de km de linie si statiile Otwock, Celestynów si Pilawa. De asemenea, acestea vor construi 18 peroane, 87 de linii secundare si doua posturi de semnalizare, vor moderniza 22 de structuri (poduri, pasaje si tuneluri) si 12 treceri la nivel, precum si sistemul electric si liniile de contact. Conform estimarilor, lucrarile vor fi finalizate in 2020.