spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Regele Emerit Juan Carlos, anchetat în legătură cu un contract de cale ferată

Regele Emerit Juan Carlos al Spaniei este anchetat de procurorii spanioli în legătură cu un contract de cale ferată încheiat în 2011.

contract de cale ferată
FOTO casareal.es

Procurorul Curţii Supreme a Spaniei a deschis luni o anchetă cu privire la construcţia liniei ferate pentru trenul de mare viteză AVE care face legătura între oraşele Medina şi Mecca.

Contractul a fost câştigat de companii spaniole, iar anchetatorii au indicii potrivit cărora una dintre persoanele implicate în posibile iregularităţi ar putea fi Regele Emerit Juan Carlos, informează Agerpres. Tribunalul va ancheta dacă fostul suveran poate fi inclus în acest caz, în contextul în care el a fost protejat de imunitate până în iunie 2014, când a abdicat în favoarea fiului său Felipe, a anunţat Curtea Supremă într-un comunicat dat publicității luni la Madrid.

Suspiciuni de ilegalități la un contract de cale ferată

„Această anchetă se axează tocmai pe stabilirea sau eliminarea relevanţei penale a faptelor întâmplate după luna iunie 2014, când Regele Emerit nu mai era protejat de imunitate”, se arată în comunicatul citat.

Ancheta asupra fostului rege derivă dintr-o alta condusă de procurorul anticorupţie al ţării cu privire la cea de-a doua fază a construcţiei liniei de cale ferată de mare viteză între Medina şi Mecca, în Arabia Saudită, atribuită unui grup de companii spaniole în 2011.

Ultimele Articole