spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Contract de aproape 35 milioane de lei semnat de CNAIR pentru trecerile la nivel cu calea ferată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract de 34,32 milioane de lei pentru trecerile la nivel cu calea ferată.

trecerile la nivel cu calea ferată amenajarea trecerilor la nivel licitație la Regionala Cluj

Contractul a fost semnat cu firma Vesta Investment SRL, informează CNAIR. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei şi are ca durată de implementare 24 de luni.

Proiectul „Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” are ca scop creşterea siguranţei rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.

Trecerile la nivel cu calea ferată, iluminate

Potrivit sursei citate, proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată şi presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 m, între barieră şi indicator).

Implementarea proiectului va creşte gradul de siguranţă a traficului, prin adoptarea soluţiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naţionale la intersecţia cu trecerile la nivel cu calea ferată, subliniază CNAIR.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuţie proprie).

Ultimele Articole