duminică, mai 28, 2023
spot_img

Contract de aproape 100 de milioane de lei pentru trecerile la nivel din Regionala Craiova

CFR SA a semnat marți cu o asociere de firme un contract cadru pentru modernizare la trecerile la nivel din Regionala Craiova.

Valoarea contractului cadru întins pe patru ani este de aproximativ 99 de milioane de lei. Scopul contractului este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel cu calea ferată și ale suprastructurii căii, având ca rezultat eliminarea restricțiilor de viteză cauzate de starea căii pentru aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați și implicit asigurarea confortului sporit și a siguranței circulației rutiere prin realizarea planeității zonei carosabile a trecerii la nivel cu calea ferată.

Sunt cuprinse următoarele operații minime: demontarea trecerii la nivel existente, demontare suprastructură CF, execuție săpătură, realizare săpături necesare pentru scurgerea apelor în zona trecerii la nivel, refacerea substratului căii pentru linii CF, așternere geotextil cu rol de separare, așternere geotextil cu rol de ranforsare.

Ce cuprind lucrările la trecerile la nivel din Regionala Craiova

Pe partea de suprastructură CF, lucrările sunt: execuție strat compactat piatră spartă sub talpa traverselor, pozarea traverselor noi, montarea șinelor pe traversele din beton, realizarea prismei căii, sudarea șinelor prin înglobarea acestora în tronsonul CFJ, așezarea dalelor elastice cu montarea fundației de rezemare a dalelor exterioare, amenajare racordare drum cu CF, montare parapet de protecție, montare indicator cruce dublă, montare indicatoare CF.

Cantitatea maximă a acordului cadru este de 2560 ml TN (trecere nivel), iar cantitatea minimă a acordului cadru este de 192 ml TN. Cantitatea maxima a unui contract subsecvent este de 640 ml TN, iar cantitatea minimă a unui contract subsecvent este de 48 ml TN.

Acordul-cadru este încheiat la nivel Central CFR, iar contractele subsecvente se încheie la nivel de regională, în limita fondurilor alocate. Frecvența contractelor subsecvente este de maximum două contracte subsecvente/an.

Asocierea care a semnat contractul este alcătuită din ACCF – lider, Euro Construct Trading 98 și Proiect Consult – ofertanți. Asocierea menționată a câștigat și contractul scos la licitație pe Regionala Brașov.

Citește mai mult despre licitațiile CFR de modernizare a trecerilor la nivel.

Ultimele Articole