sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Contract Alstom-Railpool pentru furnizarea a 50 de locomotive Traxx Universal multisistem

Un contract Alstom-Railpool a fost semnat pentru livrarea de către producătorul francez de material rulant a 50 de locomotive Traxx Universal multisistem.

Valoarea contractului semnat între Alstom, liderul mondial de mobilitate durabilă și inteligentă, și Railpool, una dintre principalele societăți europene de închiriere a materialului rulant feroviar, ar putea ajunge la 260 de milioane de euro.

Locomotivele Traxx Universal multisistem vor putea fi utilizate pentru transportul de mărfuri și de pasageri. Aceste locomotive vor putea circula în opt țări europene – Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia, Belgia, Luxemburg și Polonia, a anunțat producătorul.

”Suntem încântați că Railpool a ales Alstom pentru a-și extinde activitățile în mai multe regiuni din Europa. Acest contract se înscrie în continuitatea unui parteneriat fructuos pe termen lung. Grație locomotivelor noastre Traxx, care au trecut de teste, și soluției noastre de semnalizare Atlas, vârf de tehnologie, suntem mândri să contribuim la un transport de mărfuri și de pasageri mai eficace și mai durabil”, a declarat Kevin Cogo, vicepreședinte pentru Material Rulant, Locomotive și Componente al Alstom pentru Germania, Austria și Elveția.

Contract Alstom-Railpool, în care vor fi implicate mai multe uzine

Toate locomotivele vor fi echipate cu Atlas, soluția dezvoltată de Alstom pentru sistemul european de control al trenurilor (ETCS).

”Cu această comandă, ne întărim angajamentul de a dezvolta o ofertă unică de servicii complete pe piața franceză, în plus față de deschiderea recentă a unui birou în Franța, sub conducerea lui Frédérique Erlichman. Cele 50 de locomotive comandate la partenerul nostru Alstom vor fi utilizate pentru operațiunile noastre din Franța și de-a lungul celor mai importante coridoare europene, contribuind astfel la dezvoltarea unui transport feroviar durabil și performant pornind din Franța”, a spus, la rândul lui, Torsten Lehnert, președintele-director general al Railpool.

Proiectarea și ingineria locomotivelor vor fi realizate la facilitatea Alstom din Mannheim, în Germania, în vreme ce asamblarea va avea loc la Kassel, tot în Germania. Celelalte uzine Alstom vizate sunt cele de la Wroclaw, în Polonia (producția carcaselor), Siegen, în germania (producția boghiurilor), și Zurich, în Elveția (gestionarea proiectului).

Ultimele Articole