spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

Contrabandă cu țigări în Trenul Prietenia Chișinău-București, descoperită de polițiștii români

Agenții din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit un transport de contrabandă cu țigări în Trenul Prietenia Chișinău-București.

contrabandă cu țigări trenul modernizat Chișinău-Odesa sistemul RoTicket

Au fost descoperite 20.539 de pachete, ascunse în vagoanele unui tren Chişinău – Iaşi – Bucureşti, care urma să intre în România din Republica Moldova.

Duminică seara, la intrarea în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi Feroviar, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani, călătorind ca însoţitori ai unor vagoane. În urma unui control, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de ţigarete (20.539 de pachete), provenind din Republica Moldova.

Un feroviar moldovean, recidivist la contrabandă cu țigări

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigărilor în valoare totală de 293.913 de lei româneşti, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigări, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, relatează TVR Moldova.

Întreprinderea Calea Ferată din Moldova a dat publicității un comunicat de presă, în care spune că a luat act de acest caz şi că a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întâmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen.

Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, dă asigurări CFM.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole