Continua discutiile pentru linia de mare viteza dintre Romania si Ungaria

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova alaturi de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, au discutat pe teme de interes bilateral din domeniul transporturilor rutiere si a infrastructurii de transport precum si despre posibilitatea realizării unei linii feroviare de mare viteză pe ruta Budapesta – București. Intalnirea celor doi oficiali au avut loc in cadrul Summitului ministerial privind transporturile, desfasurat la 6 martie la Budapesta.

Reamintim ca la inceputul lunii februarie, anul acesta, ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, si omologul sau ungar, Péter Szijjártó, au convenit in privinta dezvoltarii unei linii de cale ferata de mare viteza intre Cluj-Napoca si Budapesta.

„Guvernul Ungariei a aprobat o finantare in valoare de 1 miliard de forinti (3,3 milioane de euro) pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect. Guvernul Ungariei nu are nicio obiectie fata de planul Romaniei de a extinde calea ferata de mare viteza pana la Bucuresti”, a declara acum o luna Péter Szijjártó.

Cu mult inaintea discutiilor din februarie 2018, ministrul ungar de Externe declarase ca proiectul unui tren de mare viteza care sa lege Budapesta prin Cluj de Bucuresti trebuie sa fie prioritar.