sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Cât vrea să dea CFR SA pe consultanța pentru calea ferată spre Ungaria

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos la licitație consultanța pentru calea ferată spre Ungaria, Cluj Napoca-Episcopia Bihor, loturile 3 și 4.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat sâmbătă după-amiază anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de consultanță și supervizarea proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Lot 3 Poieni – Aleşd și Lot 4 Aleşd – Frontieră Ungaria”. Valoarea totală estimată a contractului este de 64.899.201,06 lei, echivalentul a peste 13 milioane de euro.

Contractantul va desfăşura activităţi de coordonare, consultanță și supervizare. Lucrările supervizate sunt situate și se vor realiza: 1. Lotul 3 – Poieni – Aleşd între km 567+690 și km 620+430, între Cap Y Stația CF Poieni și Cap Y Stația CF Aleșd; 2. Lot 4 – Aleșd – Frontieră Ungaria între km 620+430 – km 660+086 și km 0+000 – km 7+088, între Cap Y Stația CF Aleșd și Frontieră Ungaria.

Proiectul de modernizare a tronsonului feroviar menționat include: îmbunătățirea infrastructurii pentru cresterea vitezei de circulație la valori cuprinse între viteza de 120 km/oră și cea de 160 km/oră pe întregul tronson; realizarea/modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV); mărirea capacității de tranzit; asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații si haltele de miscare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea stațiilor (prin stații înțelegându-se și haltele de mișcare) de pe această linie, îmbunătățind condițiile pentru utilizatorii transportului feroviar; înlocuire poduri, podețe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătățirea terasamentelor; construcția drumurilor de întreținere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, incluzând construcțiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot; instalații de centralizare electronică noi, în stații, și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); modernizarea echipamentului de telecomunicații.Contractul privind consultanța pentru calea ferată spre Ungaria, împărțit în două loturi

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

  1. Servicii de consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Lot 3 Poieni – Aleşd

Valoarea estimată fără TVA: 29.612.644,56 lei;

  1. Servicii de consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Lot 4 Aleşd – Frontieră Ungaria

Valoarea estimată fără TVA: 35.286.556,50 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 septembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 28 martie 2023.

Licitația pentru execuția celor două tronsoane este în desfășurare

Licitația pentru lucrările propriu-zise este în desfășurare și au fost primite multe oferte, după cum a scris Club Feroviar. Ofertele depuse sunt următoarele:

Lotul 3 Poieni – Aleșd

Asocierea Railworks: Alstom Transport SA – Arcada Company S.A. (lider de asociere)

Asociere FCC Construccion S.A. – Gülermak – CCN

Asocierea Webuild SPA – Impresa Pizzarotti& C SPA – Salcef SPA

Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

Valoarea financiară estimată: 2.168.599.348,22 lei, fără TVA.

Lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria

PORR Construct SRL – ofertant unic

Asocierea Railworks: Alstom Transport SA (lider de asociere) – Arcada Company S.A.

Asociere FCC Construccion S.A. – Gülermak – CCN

Asocierea Drum Asfalt SRL și Zue Spolka Akcyjna

Asocierea Webuild SPA – Impresa Pizzarotti& C SPA – Salcef SPA

Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

Ultimele Articole