Construirea liniei de mare viteza Barcelona-Valencia va fi licitata in 2019

Íñigo de la Serna, Ministrul spaniol al Lucrărilor Publice, a anunțat că va aloca suma de 1,17 miliarde de euro pentru construirea unei linii de mare viteză pe secțiunea Valencia- Castellón, parte a Coridorului Mediteranean.

Proiectul pentru linia cu o lungime de aproximativ 62 km implică un cost estimat la 1,17 miliarde euro și va permite trenurilor de pasageri să circule cu o viteză maximă de 350 km/h. Conform planificării actuale a Ministerului Lucrărilor Publice, lucrările vor fi licitate în 2019.

Proiectul, alături de construcția tunelului feroviar ce va traversa Valencia, va reuși să reducă timpul de călătorie între Barcelona și Valencia la două ore, apoi de la Barcelona la Alicante la trei ore în timp de distanța Barcelona-Castellón va fi redusă la o oră și 35 de minute.

Linia va permite totodată derularea unor servicii competitive pentru trenurile de marfă, mai eficiente și mai rapide.

Astfel, mărfurile care trec prin Valencia și Castellón cu destinația regiunea Catalonia (provincie autonomă a Spaniei n.r.) și Franța, vor tranzita Coridorul Mediteranean (corespondentul Coridorului Feroviar de Marfă 6).

Anunțul făcut de ministrul de la Serna reprezintă un nou pas în dezvoltarea Coridorul Mediteranean, un proiect strategic pentru Guvernul Spaniei datorită interesului său socio-economic ridicat și, pentru care au fost alocate până în prezent 13,5 miliarde euro din investiția de 17,4 miliarde euro, estimată pentru acest coridor feroviar. 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.