spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Constructia primei sectiuni din linia de mare viteza Moscova-Kazan ar putea incepe in 2018

Caile Ferate Ruse (RZD) au anuntat ca sunt pregatite sa demareze, in prima jumatate a anului 2018, lucrarile de constructie pentru prima sectiune din linia de mare viteza Moscova-Kazan. Aceasta prima sectiune este cuprinsa intre capitala Moscova si orasul Vladimir, iar distanta parcursa este de 180 kilometri.

„Am elaborat modelul financiar pentru administrarea santierului de lucrari. Acesta a fost trimis catre Ministerul Transporturilor si apoi catre Ministerul Finantelor si Ministerul Dezvoltarii Economice, acestea sunt cele trei ministere care trebuie sa isi dea acordul pentru acest proiect. Modelul financiar, odata aprobat de catre cele ministere va fi trimis, de catre acestea, pentru aprobare finala, Vice-Premierului Rusiei, Arkady Dvorkovich. Astfel, estimam ca am putea demara lucrarile de constructie pentru prima sectiune in prima jumatate a anului 2018”, a precizat Prim-Vice-presedintele Cailor Ferate Ruse, Alexander Misharin.

Potrivit planurilor preliminare realizate de catre RZD, finalizarea sectiunii Moscova-Vladimir ar putea avea loc in 2023 in timp ce intreaga linie de mare viteza Moscova-Kazan ar putea fi finalizata in 2025.

Costul estimat pentru linia Moscova-Kazan, in lungime de 772 kilometri, se ridica la 1,3 trilioane ruble (22,4 miliarde de dolari), iar Rusia intentioneaza astfel sa modernizeze conectivitatea de-a lungul vastului sau teritoriu.  Un numar de 14 statii de cale ferata vor fi construite de-a lungul liniei.

In ceea ce priveste materialul rulant, Misharin a declarat ca acesta va fi construit in Rusia, iar companiile Sinara, Siemens si CRRC lucreaza la proiectul trenului si ar trebui sa lanseze constructia vehiculelor in cadrul unitatilor de productie ale companiei Sinara.

Reamintim ca la inceputul lui 2016, Guvernul rus a aprobat programul licitatiei de furnizare a materialului rulant pentru linia de mare viteza Moscova-Kazan. Conform programului, productia de material rulant va fi lansata in decembrie 2019.

Ultimele Articole